Karinthië, voor een actieve en sportieve vakantie. Je vakantie in Karinthië biedt door alle meren veel mogelijkheden voor allerlei zwemplezier en watersportmogelijkheden. Karinthië beschikt over ongeveer 200 kristalheldere bergmeren die in de zomer een zeer aangename watertemperatuur van rond de 28 graden hebben. Bij de Klopeiner See (klein uurtje rijden) of de Weissensee (iets verder, 1 ½ uur) zitten diverse duikscholen.

Watersportfans komen ook bij het zeilen, surfen, roeien, waterskiën en duiken volledig aan hun trekken.

Een andere leuke bezigheid tijdens je vakantie in Karinthië is paardrijden. Karinthië beschikt over het grootste ruiterpadennetwerk van Europa, met 1400 kilometer aan ruiterpaden, waaruit ook wandelaars kunnen kiezen uit tal van wandeltochten. Voor de lopers zijn er overigens vele wandel-, hardloop- of nordic-walking-trajecten.

Voor fietsers en sportieve mountainbikers zijn er tal van fiets- en mountainbikeroutes, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens je vakantie.

Voor de liefhebber van sportieve actie, fun en outdoorspanning zijn rafting, paragliding, canyoning of het klimmen in watervallen de beste manier om de polsslag eens flink te laten oplopen en om de adrenalinehuishouding een extra impuls te geven.

Golfers kunnen hun hart ophalen op een van de vele Karinthische golfbanen van internationaal niveau.

Ook wintersporters kunnen in Karinthië terecht: vanaf begin december verandert heel Karinthië in één grote skipiste en zijn er overal sneeuwzekere, optimaal geprepareerde pisten. Zwarte pisten, glooiende delen om op adem te komen en heuvelachtige pisten om te experimenteren. Wij kunnen in de winterperiode echter het huisje niet aanbieden en verwijzen je graag naar onze buren en dorpsgenoten.