Klagenfurt, Velden, Villach

Lukowitz ligt overal dichtbij. Je hebt wel een auto nodig maar dan kun je er ook elke dag op uit trekken en geen dag hoeft hetzelfde te zijn. Binnen een half uur zit je in Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië (Kärnten), met niet alleen een prachtige, historische binnenstad maar ook tal van bezienswaardigheden en musea.
Velden am Wörthersee (ongeveer een kwartier rijden) is een mondaine badplaats waar in de zomer een hoop georganiseerd wordt. Het beroemde slothotel (bekend van de serie Ein Schloß am Wörthersee) heeft menig beroemde gast mogen verwelkomen en is een geliefd golfhotel voor de golfliefhebbers. Wie van mooie auto’s houdt, kan zich uren vermaken op één van de vele terrasjes waarlangs menig dure auto bezitter graag paradeert. Velden is de beroemdste badplaats van Karinthië en een populair toeristenoord, er is erg veel te doen.
Villach is ruim een half uur rijden maar ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Een absolute tip voor wie van winkelen houdt is het enorme winkelcentrum Atrio, dat al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept.

Velden: 11,2 km, 17 min.
Klagenfurt: 23,2 km, 28 min.
Villach: 25,7 km, 33 min.