Behalve op sportgebied (beachvolleybal, wielrennen, marathon) zijn er rond de Wörthersee in de zomer tal van evenementen die georganiseerd worden (World Bodypainting Festival, Rolls Royce en Bentley-Treffen). Ironman(eind juni) is de grootste triathlon event van Europa waar jaarlijks duizenden mensen aan deelnemen en op afkomen.

Het jaarlijkse GTI Treffen is ook een zeer populair evenement onder de liefhebbers van Volkswagen GTI, ook hier komen erg veel mensen op af en je ziet de meest uiteenlopende opgepimpte GTI’tjes.

Ook op het gebied van party’s heeft Karinthië ’s zomers echte hoogtepunten te bieden. Tijdens de ‘Fete Blanche’ genieten duizenden bezoekers, allen in het wit gekleed, van een uitgelaten feestelijke stemming. Een kilometerslang feest aan de oever van de Wörthersee met talloze attracties zoals internationale showacts, modeshows en livemuziek.

Op het gebied van klassieke muziek zijn de ‘Carinthische Sommer’ en het ‘Wörthersee Classics Festival’ grandioze evenementen voor de echte liefhebber. Vooral ‘s zomers is er naast de opvallende hoogtepunten echter ook een overvloed aan regionale feesten, vieringen en bijzondere evenementen, die men tijdens een vakantie in Karinthië niet mag missen.

In Pörtschach vindt in augustus het Pink Lake Festival(Internationaal Gay Festival) plaats.

Gedurende de zomer worden er regelmatig ook kleinere festiviteiten georganiseerd.