Oorspronkelijk bestond de Karinthische keuken uit eenvoudige, vaak stevige boerenkost met veel granen, melkproducten en groenten. Tegenwoordig valt er in Karinthië op culinair vlak heel wat te beleven. Bereid met producten die de natuur en de boeren in de buurt leveren.
Er zijn erg veel restaurants in verschillende soorten en maten. Van eenvoudige stube tot chique eetgelegenheden. Veel invloeden van Slovenië en Italië maar ook typisch Oostenrijkse gerechten als Kaiserschmarren (dikke brokjes pannekoek met poedersuiker, geserveerd met pruimenjam), Palatschinken (flensjes met abrikozenmarmelade of chocoladesaus), forel op verschillende manieren, Knödel (deegballen, gevuld met zoete of hartige ingrediënten bv marillenknödel: gevuld met abrikoos), natuurlijk de Wiener maar ook de Jägerschnitzel en nog veel meer.

In Velden heb je heel veel leuke restaurantjes aan het meer, wie het eenvoudiger wil houden kan daar ook naar een kippenrestaurantje (erg lekkere kip). Rond de Wörthersee zijn sowieso erg veel lekkere en leuke restaurantjes. In Klagenfurt zijn ook veel eetgelegenheden, trendy of rustiek, chique of eenvoudig.

Bij verschillende boeren kun je, enkele maanden per jaar, ook uitgebreid eten (buschenschenke). Je krijgt dan een uitgebreid arsenaal aan vlees voorgeschoteld, geserveerd met zelfgemaakte most, zelfgemaakte appelsap of schnaps.In Oberdorfl zit Buschenschenke Hallegger, wel even checken of ze geopend zijn.
In Ludmannsdorf is gasthaus Ogris, waar wij zelf altijd de eerste dag van ons verblijf gaan eten. Het is er gezellig en het eten is eenvoudig maar goed.